Aangifte belasting

Aangifte belasting

Verschillende soorten belasting

Er zijn verschillende soorten belasting waar je als ondernemer ieder kwartaal aangifte van moet doen. De meest bekende zijn de inkomstenbelasting en de btw. Sommige bedrijven betalen ook milieubelasting, omdat hun werkzaamheden een bepaald gehalte aan CO2 uitstoot heeft. Maar hoe doe je de belastingaangifte eigenlijk? Dat wordt hieronder verder uitgelegd.

Hoe doe ik aangifte van mijn belasting?

De belastingaangifte doe je via de website van de belastingdienst. Hierbij vul je jouw totale inkomsten van de laatste drie maanden in. Vervolgens vul je in wat hiervan het totaalbedrag aan btw is. Als laatste maak je dit over naar de belastingdienst. Dit klinkt heel simpel, maar in de praktijk kan het best moeilijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aftrek van btw bij zakelijke uitgaven

Hoe zit het met de btw aftrek?

Natuurlijk kun je ook btw aftrekken van het uiteindelijke bedrag dat je aan de belastingdienst moet betalen. Wanneer je namelijk uitgaven doet van de zaak, hoef je geen btw te betalen. Het is dus belangrijk dat je bij iedere zakelijke betaling een bon met btw vraagt. De btw kun je meenemen in je berekening om zo te voorkomen dat je onnodig te veel belasting betaalt.

Advies nodig? Neem contact met ons op!

Aangifte doen van jouw eigen belastingzaken is nog best lastig. Vooral wanneer je dit voor een bedrijf doet. Laat het daarom uit handen nemen door een administratiebedrijf. Deze zijn professioneel gespecialiseerd in allerlei soorten financiële dienstverlening. Ook is dit vaak veel voordeliger dan het aannemen van een intern administratief medewerker op basis van uurloon. Bovendien kunnen externe partijen objectief advies geven wat betreft administratieve zaken als de belastingaangifte. Lijken onze diensten geschikt voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op! Dit kan door te klikken op het kopje ‘contact’ rechts bovenaan de webpagina.