Aangifte BTW

Btw-aangifte doen: waar moet u op letten?

Als ondernemer krijgt u te maken met veel administratieve taken, zoals de btw-aangifte. Het is een verplicht onderdeel van de boekhouding en moet op tijd naar de Belastingdienst gestuurd worden. Hoewel de btw-aangifte zelf een bijzonder eenvoudig principe is, zien we vaak dat achterstanden zorgen voor problemen. Is de boekhouding niet op orde of loopt u achter? Dan kunt u geen btw-aangifte opstellen. Wat is belangrijk om te weten over de aangifte voor btw en hoe maakt u dit écht makkelijk voor uw onderneming?

Wat is de btw-aangifte eigenlijk?

De btw-aangifte is een overzicht waarin alle uitgegeven btw van de ontvangen btw afgetrokken wordt om zo een eindresultaat op te maken. Het eindresultaat kan positief zijn (dan moet u betalen), maar kan ook negatief uitvallen. In het laatste geval krijgt u geld terug van de Belastingdienst. Waar u als ondernemer écht op moet letten, is:

  • Tijdig insturen van de aangifte btw;
  • Correct invullen van het aangifteformulier;
  • Juiste cijfers op de aangifte btw;
  • Correcties juist doorvoeren.

Dat kan veel werk zijn, zeker wanneer er achterstanden zijn op het gebied van de administratie. Hebt u hulp nodig, schakel dan administratiekantoor Katwijk in (actief in heel Nederland).

Uitdagingen bij de btw-aangifte

De aangifte voor btw is zelf een eenvoudig in te dienen formulier. De regelgeving kan het echter lastig maken. Hebt u bijvoorbeeld klanten of relaties in het buitenland? Of valt uw onderneming onder speciale btw-regelingen? Dan is het verstandig om direct een expert in te schakelen. Het correct invullen van de aangifte btw is dan namelijk net even iets lastiger. Uiteindelijk wilt u immers ondernemen en niet vast blijven zitten in de administratie taken die verricht moeten worden.

Kan ik mijn btw-aangifte nog corrigeren na insturen?

Het kan gebeuren dat u een factuur gemist hebt. Wanneer dit het geval is, moet u de btw-aangifte corrigeren. Doet u dit niet, dan klopt de boekhouding niet en komt u in de problemen bij het sluiten van de boeken aan het einde van het boekhoudjaar. U kunt dit verbeteren in de volgende aangifte btw die u moet doen.

Hoe maak ik het makkelijker voor mijn onderneming?

Grote en kleine ondernemers verliezen vaak veel tijd aan administratie. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen en welke scherpe tarieven wij hiervoor rekenen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

In verband met de nieuwe regels omtrent Corona zijn ook wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen. Helaas zijn wij iets minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent. Wij reageren zo spoedig mogelijk op berichten en hopen op uw begrip.