Aangifte BTW

Btw-aangifte doen: waar moet u op letten?

Als ondernemer krijgt u te maken met veel administratieve taken, zoals de btw-aangifte. Het is een verplicht onderdeel van de boekhouding en moet op tijd naar de Belastingdienst gestuurd worden. Hoewel de btw-aangifte zelf een bijzonder eenvoudig principe is, zien we vaak dat achterstanden zorgen voor problemen. Is de boekhouding niet op orde of loopt u achter? Dan kunt u geen btw-aangifte opstellen. Wat is belangrijk om te weten over de aangifte voor btw en hoe maakt u dit écht makkelijk voor uw onderneming?

Wat is de btw-aangifte eigenlijk?

De btw-aangifte is een overzicht waarin alle uitgegeven btw van de ontvangen btw afgetrokken wordt om zo een eindresultaat op te maken. Het eindresultaat kan positief zijn (dan moet u betalen), maar kan ook negatief uitvallen. In het laatste geval krijgt u geld terug van de Belastingdienst. Waar u als ondernemer écht op moet letten, is:

  • Tijdig insturen van de aangifte btw;
  • Correct invullen van het aangifteformulier;
  • Juiste cijfers op de aangifte btw;
  • Correcties juist doorvoeren.

Dat kan veel werk zijn, zeker wanneer er achterstanden zijn op het gebied van de administratie. Hebt u hulp nodig, schakel dan administratiekantoor Katwijk in (actief in heel Nederland).

Uitdagingen bij de btw-aangifte

De aangifte voor btw is zelf een eenvoudig in te dienen formulier. De regelgeving kan het echter lastig maken. Hebt u bijvoorbeeld klanten of relaties in het buitenland? Of valt uw onderneming onder speciale btw-regelingen? Dan is het verstandig om direct een expert in te schakelen. Het correct invullen van de aangifte btw is dan namelijk net even iets lastiger. Uiteindelijk wilt u immers ondernemen en niet vast blijven zitten in de administratie taken die verricht moeten worden.

Kan ik mijn btw-aangifte nog corrigeren na insturen?

Het kan gebeuren dat u een factuur gemist hebt. Wanneer dit het geval is, moet u de btw-aangifte corrigeren. Doet u dit niet, dan klopt de boekhouding niet en komt u in de problemen bij het sluiten van de boeken aan het einde van het boekhoudjaar. U kunt dit verbeteren in de volgende aangifte btw die u moet doen.

Hoe maak ik het makkelijker voor mijn onderneming?

Grote en kleine ondernemers verliezen vaak veel tijd aan administratie. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen en welke scherpe tarieven wij hiervoor rekenen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!