Aftrekposten belasting: de 3 grootste valkuilen

Aftrekposten belasting: de 3 grootste valkuilen

aftrekposten bij de belasting

Aftrekposten bij de belasting: de 3 fouten die u ook maakt

Aftrekposten bij de belasting, niets is zo belangrijk tijdens de aangifte. Ongeacht of u particulier, zzp’er of een ondernemer met een groot bedrijf bent, de aftrekposten zorgen ervoor dat u niet te veel betaalt aan belastingen. En aangezien niemand graag te veel betaalt, nemen we graag de tijd om diep in de mogelijkheden te duiken.

Of toch niet? We zien iedere keer weer dat de aftrekposten voor de belasting niet optimaal benut worden. Wat zijn de grootste 3 fouten die de administratie-experts dit jaar herhaaldelijk gezien hebben?

1. Eenmaal per jaar naar de aftrekposten bij de belasting kijken

Het moment van de jaaropgave. Dat is het moment waarop de meeste mensen ineens kijken naar hun uitgaven. Dat is niet handig, want wie gedurende het jaar géén overzicht maakt, die heeft bij de jaaropgave géén goede start.

Denk aan de kosten van ziekte, leningen aan kinderen of andere familieleden en studiekosten. Het zijn posten die heel het jaar door veranderlijk zijn. Houd daarom vanaf nu een overzicht bij. Weinig tijd? Neem een schoenendoos en gooi daar alle rekeningen in die te maken kunnen hebben met aftrekposten. Daar wordt het volgend jaar veel makkelijker door.

2. Niet controleren van de ingevulde papieren van de Belastingdienst

De Belastingdienst helpt u door vooraf de informatie in te vullen die beschikbaar is. Maar dat is vaak lang niet alles. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om gewoon direct alles goed te keuren, kunt u honderden tot duizenden euro’s besparen door wél te kijken naar de aftrekposten voor de belasting. Reken gerust eens na of de rekenkamer bij de belastingen alles wel goed op rij gezet heeft. Waar gehakt wordt, vallen immers spaanders.

3. Geen gebruikmaken van de aftrekposten

Ook dit jaar zijn er veel mensen geweest die geen aangifte gedaan hebben omdat zij geen papiertje van de Belastingdienst gekregen hebben. Pijnlijk. Ook wanneer geen brief krijgt, kunt u toch aangifte doen. Heeft u veel aftrekposten, dan levert dit gegarandeerd geld op namelijk. Vooral in situaties waarin:

  • U kinderen heeft
  • U een studie, cursus of opleiding gevolgd heeft
  • U een deel van het jaar gewerkt heeft
  • U geld uitgeleend heeft aan uw kinderen
  • U meerdere werkgevers had gedurende het jaar

Kunt u verschillende punten afvinken hierboven? Dan kunt u gemakkelijk honderden euro’s terugkrijgen. Heeft u daarnaast nog vermogen in Box 3 waar u mee kunt schuiven? Dan krijgt u vaak nog meer geld terug.

Help mij verder!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of heeft u specifieke vragen over de belastingaangifte? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden, zoals de aftrekposten voor de belastingen en waar u eventueel nog recht op heeft. Bel vandaag nog naar 071 401 2916 of vraag een offerte aan via onze website.