Belastingaangifte 2020; waar moet u op letten?

Belastingaangifte 2020; waar moet u op letten?

belastingaangifte 2020

Belastingaangifte 2020, nu alvast beginnen is een goed idee

Op de aangiftebrief staat de uiterste datum voor uw belastingaangifte 2020. Voor de meeste mensen is deze datum 1 mei 2021. Aangezien u de belastingaangifte 2020 gewoon online kunt doen, is het mogelijk om de laatste gegevens pas de avond van tevoren in te vullen. Grote kans dat u dit ook vorig jaar gedaan had. Maar was dat wel een succes? Of is het beter om het dit jaar anders te doen?

U heeft nog ruim de tijd om de belastingaangifte 2020 klaar te maken. Wanneer u nu alvast begint met het verzamelen van de gegevens en informatie, kunt u een tijd prikken om alles gewoon direct in te vullen. Of in te laten vullen door ons, wanneer u dat wilt. Geen stress, geen zorgen en vooral een direct correct ingevulde aangifte met alle aftrekposten waar u recht op heeft.

Waar moet u op letten bij de belastingaangifte 2020?

Bent u ondernemer? Dan kunt u niet zomaar de aangifte doen zoals u vorig jaar gedaan heeft. Er zijn namelijk een aantal regels veranderd, waaronder op het gebied van de bijtelling voor privégebruik van de auto, fiets of woning. Ook zijn er veranderingen op het gebied van de ondernemersaftrek, de investeringsaftrek en de oudedagsreserve. Meer informatie over de aangepaste regels vindt u op de website van de Belastingdienst.

Handig om te weten in dit opzicht is de versoepeling van het urencriterium voor 2021. U weet waarschijnlijk dat u minstens 1225 uur per kalenderjaar in uw bedrijf moet besteden om recht te hebben op de aftrekposten. Voor de periode tussen 1 januari 2021 en 1 juli vervalt deze eis. Voor heel deze periode mag u 24 uur per week noteren, ook wanneer u deze uren niet in uw bedrijf heeft besteed.

Tijdig beginnen is altijd verstandig

Heeft u de afgelopen tijd wat minder tijd gehad voor de boekhouding of is het gewoonte voor u om laat te beginnen met de aangifte? Ga dan nu alvast aan de slag met de belastingaangifte 2020. Op die manier heeft u meer tijd om de veranderde regels toe te passen, de juiste gegevens op te zoeken en gebruik te maken van de aftrekposten waar u recht op heeft. Begint u op tijd, dan:

  • Heeft u minder stress voor de belastingaangifte 2020
  • Betaalt u niet te veel belasting/ krijgt u terug waar u recht op heeft
  • Voorkomt u boetes en herinneringen

Is het te veel werk voor u of wilt u dat een expert eens met u meekijkt naar de mogelijkheden rond belastingaftrek en manieren om het makkelijker te maken voor uw onderneming of u als particulier? Neem dan vooral eens contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.