Drie vragen die u aan uw boekhouder kunt stellen

Drie vragen die u aan uw boekhouder kunt stellen

drie vragen boekhouder

Deze drie vragen kunt u gerust aan uw boekhouder stellen

Boekhouders lijken soms onbereikbare personen die zich alleen maar met cijfers bezighouden. Het tegendeel is echter waar. Een goede boekhouder doet veel meer dan het staren naar cijfers en ervoor zorgen dat de getallen rechts en links in balans zijn. Uw boekhouder kan een belangrijke asset binnen uw bedrijf zijn wanneer u de juiste vragen stelt. Deze drie vragen kunt u gerust aan uw boekhouder stellen en zorgen ervoor dat uw bedrijf nog verder geoptimaliseerd kan worden.

Hoe financieel gezond is mijn bedrijf eigenlijk?

De boekhouder heeft inzicht in alle relevante gegevens van het bedrijf. De inkomsten, de uitgaven, de waarde, reserveringen en meer. Dat betekent dat de boekhouder ook goede inschattingen kan maken over de financiële gezondheid. Zo kan een goede boekhouder binnen korte tijd de solvabiliteit en liquiditeit berekenen, aangeven hoe rendabel het bedrijf geweest is in verhouding met voorgaande periodes, en of het bedrijf groeit of slinkt.

Dat lijkt vreemd; u bent immers ondernemer en u weet wat er speelt binnen uw onderneming. Maar zo is het niet. U kunt als ondernemer goed zicht hebben op uw bedrijf, maar uiteindelijk zijn het de resultaten die de echte inzichten geven. U kunt zeer veel winst maken op de verkoop van uw producten en toch een negatief resultaat hebben aan het einde van het jaar. Uw boekhouder kan hier inzicht in geven, zeker wanneer u de juiste drie vragen stelt.

Wat kan ik doen om minder belasting te betalen?

Uw boekhouder weet hoe u aftrekposten kunt gebruiken. Hoe u investeringen kunt doen aan het einde van het jaar. Of geld kunt reserveren om dit niet te laten belasten. Verwacht geen spannende trucs; uw boekhouder werkt altijd volgens de regels. Maar die regels laten vaak genoeg ruimte om toch wat minder te betalen, of de betalingen op te laten schorten. Handig!

Wat zijn de mogelijkheden die ik binnen mijn onderneming heb?

U wilt geld lenen. Uw bedrijf verkopen. Een nieuwe afdeling opkopen of samenwerken met een investeerder. Grote keuzes binnen uw bedrijf waarbij uw boekhouder de juiste adviezen kan geven. Stel daarom zeker deze vraag bij de drie vragen die relevant zijn. Uw boekhouder heeft namelijk de cijfers en die cijfers geven antwoord op belangrijke vragen voor uw bedrijf.

Drie vragen voor uw boekhouder!

Een goede boekhouder is geen grijze muis die alleen maar in de getalletjes zit. Een goede boekhouder is een belangrijk persoon binnen uw onderneming. Wij zorgen er altijd voor dat u exact weet waar u aan toe bent en uiteraard kunt u ons altijd de vragen stellen die relevant zijn voor uw onderneming. Ongeacht of dat drie vragen zijn of veel meer.