Een bedrijf in ontwikkeling: hier moet u op letten

Een bedrijf in ontwikkeling: hier moet u op letten

bedrijf in ontwikkeling

Een bedrijf in ontwikkeling; uitdagingen en kansen overal!

Een bedrijf in ontwikkeling is altijd een goed teken. Maar het is tevens een moment waarop het tijd is om goed op te letten, zeker wanneer opgepotte winst ineens ingezet gaat worden. Veel bedrijven die sterk in de groei zitten, komen er pas na verloop van tijd achter dat zij steken hebben laten vallen. Soms betekent dat een paar duizend euro verlies op een onnodige plek, andere keren betekent het een complete reorganisatie omdat er cruciale fouten gemaakt zijn die niet zacht teruggedraaid kunnen worden. Waar moet u op letten wanneer uw bedrijf in ontwikkeling is?

Vergeet ‘organische’ groei bij een bedrijf in ontwikkeling

Organische groei is geweldig in uw moestuin of de kruiden op het balkon. Een bedrijf in ontwikkeling groeit nagenoeg nooit op een organische manier. De vraag naar uitbreiding (meer personeel, meer machines of kantoorruimtes) kan op een organische manier ontstaan, maar vervolgens moet iemand in actie komen om dit te structureren. Structuur en overzicht zijn namelijk van groot belang. Daarbij zijn een aantal punten van groot belang:

  • Er moet niet alleen gedacht worden aan de huidige situatie, maar ook de situatie over 1, 2 en 5 jaar
  • Het moet duidelijk zijn wat het budget is en hoe dit verdeeld wordt over de verschillende facetten
  • Er moet een duidelijke leidinggevende zijn die het aanspreekpunt is tijdens de uitbreidingen en ontwikkelingen

Documentatie is de hoeksteen

Documentatie en administratie worden vaak als vervelende bezigheden gezien in een gemiddeld bedrijf. Zeker tijdens fikse groei, dan wilt u juist iedereen aan boord hebben om zo de productie te optimaliseren. Maar alles achteraf verwerken, dat is helemaal geen strak plan. Zeker niet wanneer u tijdens de ontwikkelingen extra vreemd vermogen aan moet trekken en de bank of investeerders moet bereiken. Daarnaast wilt u het liefst exact weten hoe het staat met de mogelijkheden op financieel vlak, welke rekeningen nog betaald moeten worden en wat het effect is van de aanpassingen.

Daarom is het van enorm belang om de documentatie en administratie op orde te houden, zeker bij een bedrijf in ontwikkeling. Zet hier vooral een extra afdeling voor op, of zorg ervoor dat een of twee personen op de afdeling administratie altijd bezig kunnen met de cijfers.

Heeft u hier geen mogelijkheden toe omdat uw bedrijf in ontwikkeling zo hard groeit dat het kraakt? Bel ons dan vandaag nog op, zodat we direct kunnen assisteren en u zich toe kunt leggen op de ontwikkelingen binnen uw bedrijf. U bereikt ons direct op 071 401 29 16 of per mail op info@adm-onderwater.nl.