Financiële administratie

Financiële administratieFinanciële administratie: Of het nu gaat om een kleine eenmanszaak of grote vennootschap, beiden hebben verplichte zaken die opgegeven moeten worden aan de belasting met betrekking tot de financiële administratie. Nu het toch verplicht moet, kun je er dan ook maar beter voor zorgen dat het goed gebeurt.

Handig weetje: administratie posten die je 7 jaar lang moet bewaren

• Alle financiële gegevens zoals; kassabonnen, facturen, bankafschriften en bewijzen van uitgaven en inkomsten. Hieronder valt ook privé-gebruik.
• Alle bezittingen, schulden, verworven rechten en plichten.
• Debiteuren-, crediteuren- en voorraadadministratie. Hierover is het verplicht eens per jaar een balans en resultatenrekening op te maken. Elke post op deze resultatenrekening moet schriftelijk bewezen kunnen worden.
• Salarisadministratie. Indien je medewerkers in dienst hebt moet je deze gegevens bewaren. Facturen van een uitzendbureau of stagiaire zijn niet direct salarisadministratie maar vallen wel onder de administratie en moeten i.v.m. het eerste punt worden bijgehouden.

Financiële administratie en de belasting

Al deze posten hebben invloed op twee zaken. De omzet belasting (btw) en de inkomsten-, of in het geval van een BV of NV, vennootschapsbelasting. Het is verplicht dat alles, de gehele administratie, is vastgelegd. Dat kan schriftelijk, maar kan ook in financiële administratie-software. Belangrijk is dan wel dat je altijd zorgt voor een goede back-up van bestanden!

Professionele hulp

Wij geloven dat iedereen zich moet houden bij waar hij of zij goed in is. Als ondernemer, hoeft dat niet altijd je administratie te zijn. Waarom iets doen waar je eigenlijk niet genoeg van af weet of waar je niet genoeg van af wil weten, als je ook iemand in kan schakelen die dit heel goed bij kan houden. Een persoon die volgens de regels werkt en ook op de hoogte is van de nieuwste regels en wetten. Uiteraard kost iemand in de arm nemen geld, echter deze persoon heeft verstand van zaken waardoor het gezien kan worden als een goede investering! Het kan zelfs zo zijn dat het inhuren van iemand met verstand van zaken soms zelfs geld op kan leveren!