Hier moet u rekening mee houden in deze tijd

Hier moet u rekening mee houden in deze tijd

rekening mee houden

Rekening houden met deze factoren is van groot belang nu

We leven in een vreemde tijd. Waar moet u rekening mee houden in deze periode? Het coronavirus lijkt de wereld nog een flinke tijd in een ijzeren greep te houden. Links en rechts zijn de gevolgen inmiddels ook steeds beter te merken. Grote kans dat uw leveranciers maatregelen getroffen hebben, bepaalde klanten niet meer kunnen betalen en orders stopzetten, terwijl u de medewerkers gewoon op tijd moet betalen. Waar moet u nou écht rekening mee houden?

Crediteuren- en debiteurenbeheer

Op het moment dat er betaalproblemen ontstaan bij klanten en leveranciers, is het van belang om het overzicht te houden. Leg gemaakte afspraken vast, zoals uitgestelde betalingen, opdelen van een factuur of het verleggen van een rekening naar een andere periode. Zo kunt u coulant zijn richting uw klanten en tegelijkertijd het overzicht behouden op de rekeningen die u zelf nog moet betalen.

Flexibel zijn is zeker een optie, maar dan moet u wel weten met wie u afspraken gemaakt heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Uitstel is mogelijk, maar pas op voor een enorme berg aan werk straks

De kans is groot dat u bepaalde investeringen opzijgezet heeft. Of dat het herzien van de processen uitgesteld is, totdat er ook weer daadwerkelijk productie mogelijk is. Helemaal goed, als ondernemer weet u precies waar u rekening mee houden moet in deze periode. Maar pas wel op. Alles wat uitgesteld wordt, is werk dat in de toekomst wél gedaan moet worden. Blijkt dat er ineens te veel werk opgestapeld is of bepaalde machines zo achterstallig onderhouden zijn dat zij niet meer gebruikt kunnen worden? Dan heeft u niet de optimale keuzes gemaakt – en dat kan grote problemen opleveren.

Waar u rekening mee houden moet, dat bepaalt u grotendeels zelf

Tal van bedrijven zitten in de gevarenzone dankzij corona. Daarom is het goed om aan tafel te gaan zitten met pen en papier en de prioriteiten onder elkaar te zetten. Wat belangrijk is om rekening mee te houden, dat bepaalt u grotendeels zelf. Het is namelijk afhankelijk van uw bedrijf, de sector waarin u actief bent en de mogelijkheden die u heeft binnen uw onderneming.

Is het een lastige tijd voor u, zeker nu de belastingen ook geregeld moeten worden en achterstallige boekhouding ook nog voor extra druk zorgt? Neem dan eens contact met ons op. Ook in deze tijd helpen we u graag met uw bedrijf, zodat u precies weet waar u in uw bedrijf rekening mee moet houden.