Jong ondernemen; direct een onderneming starten na school?

Jong ondernemen; direct een onderneming starten na school?

jong ondernemen

Jong ondernemen lijkt de doorzettende trend in Nederland

De gemiddelde ondernemer start steeds jonger. Jong ondernemen is iets dat gemotiveerd wordt door de opleidingsinstelling, maar het ondernemersbloed wordt ook vaak vanuit ondernemende ouders doorgegeven. Jongeren willen niet voor een baas werken; zij willen zelf bepalen wat zij opbouwen en een bedrijf uitbreiden tot een succesvolle onderneming. Geen slecht idee; uit de cijfers van de KvK blijkt dat veel jongeren een onderneming starten nadat zij klaar zijn met hun opleiding of zelfs al tijdens de opleiding met hulp van de docenten. Jong ondernemen, is dat ook iets dat u overweegt?

Startende ondernemers komen tal van uitdagingen tegen, maar aangezien deze generatie niet bang is om fouten te maken en eventueel zelfs onderuit te gaan, is dit een bijzonder aantrekkelijke en populaire optie.

Bent u van plan om jong te ondernemen?

Jong ondernemen heeft tal van voordelen. Zeker wanneer de opleiding ingespeeld heeft op uitdagingen en eisen van het ondernemerschap. Met een goede start is namelijk veel mogelijk. Over het startkapitaal hoeft u zich nauwelijks zorgen te maken; er zijn tal van manieren om een onderneming zo goedkoop mogelijk te starten (bijvoorbeeld online) om vervolgens door te bouwen.

Heeft u wel startkapitaal nodig, dan komt u ver met een goed ondernemingsplan. Heeft u daar hulp bij nodig, dan kunt u altijd een specialist inschakelen (zoals ons), zodat u goed beslagen ten ijs komt en de bank of geldschieter kunt overtuigen van uw briljante idee. Denkt u dat zij niet welwillend tegenover jonge ondernemers staan, dan heeft u het mis; het zijn juist de jonge, frisse ideeën waarin geïnvesteerd wordt omdat deze doorgaans de grootste successen laten zien. En dat is stiekem alles wat de geldschieter nodig heeft.

Wat zijn de voordelen van jong ondernemen?

U kijkt misschien op tegen een ondernemerswereld met vooral oudere mensen, of een omgeving waarin jongeren lang niet altijd serieus genomen worden. Is dat het idee dat u in het hoofd heeft, dan kunnen we u verzekeren dat dit niet correct is. Het zijn juist de frisse, zelfverzekerde en ondernemende mensen die belangrijk zijn in de ondernemerswereld. Als ondernemer bepaalt u zelf de weg van uw onderneming, kiest u uw uitdagingen en gaat u aan de slag met de kennis en passie die u heeft.

U kunt hulp krijgen van verschillende instanties; vraag hier vooral naar bij de KvK en de gemeente. Zoekt u een partner om direct goed te kunnen starten, neemt u dan vooral eens contact met ons op. Wij kunnen u persoonlijk helpen met uw boekhouding en alle fiscale regels die belangrijk zijn zodra u een onderneming start.