Loonadministratie

LoonadministratieLoonadministratie

Loonadministratie en een eigen bedrijf

Wanneer u een eigen onderneming heeft en daarbij personeel in dienst heeft dan bent u verplicht om loonadministratie bij te houden. Dit wil de belastingdienst zodat zij inzicht hebben in de gegevens van uw medewerkers en de loonbetalingen welke worden gedaan.

Waar bestaat een loonadministratie uit

Een loonadministratie bestaat uit verschillende formulieren, berekeningen en papieren:
– Loonstaat
– Loonstrook
– Jaaropgave

Bovenstaande punten zijn allemaal formulieren welke u op orde moet hebben bij een juiste loonadministratie. Tevens heeft u deze formulieren nodig om de lonen van uw personeel en verschuldigde bedragen te berekenen.
Hierdoor moet u dus ook verminderingsbeschikkingen en loonbelastingverklaringen bewaren. Heeft u de afspraak met uw personeel dat zij een onkostenvergoeding krijgen? Dan moet u ook deze abonnementen, kaartjes en bonnetjes bewaren. Ook andere beloningen zoals:

– Afdrachtsverminderingen
– Eindheffingen
– Verstrekkingen
– Onkostenvergoedingen
– Onkosten voor de carpool- of vrij-vervoerregeling

Moeten zo opgeslagen zijn, dat het overzicht uit de computer direct helder is. De gehele loonadministratie moet in principe, net zoals bijvoorbeeld het grootboek en de in- en verkoopadministratie zeven jaar bewaard worden.

Een beetje hulp

Nu begrijpen wij bij Van der Plas & Onderwater B.V. dat u als ondernemer wellicht niet graag bezig bent met al deze zaken. Er gaat ook een hoop tijd inzitten en dit is tijd die u ook met andere activiteiten kan gebruiken. Waarom zou u hier tijd in moeten stoppen als er ook een mogelijkheid bestaat om deze taak uit te besteden? Wij helpen u namelijk graag hierbij. Wij verzorgen de complete loonadministratie van uw personeel tegen een tarief van € 15,- exclusief BTW per loonstrook. De complete loonadministratie verzorgen houdt in dat wij de verloning voor u kunnen doen, de loonheffing regelen en de pensioenaangifte. U ontvangt van ons dan netjes iedere maand alle:

– Loonspecificaties
– Aangifte loonheffing
– De eventuele pensioenafdrachten

Wilt u meer informatie hierover ontvangen of weten wat wij nog meer voor u als ondernemer kunnen betekenen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.