Nederlands bedrijfsleven krijgt flinke tik door de coronapandemie

Nederlands bedrijfsleven krijgt flinke tik door de coronapandemie

tik door coronapandemie

Tik door de coronapandemie voor Nederlandse bedrijven

Driekwart van de Nederlandse bedrijven is geraakt door de coronacrisis, zo blijkt uit een onderzoek van het UWV. Bijna 2800 bedrijven werd de vraag gesteld of er werk weggevallen is door de coronapandemie en ruim driekwart van de ondervraagden antwoordde met ja. De bedrijven die werkzaam zijn binnen transport, opslag, industrie en groothandel hebben volgens het onderzoek het minst te lijden gehad. Bedrijven in de horeca en sector van sport, recreatie en cultuur zijn het hardst getroffen.

Een tekenend beeld, zeker omdat de enquête gehouden werd onder de bedrijven in december. Op dat moment waren de maatregelen nog niet verscherpt. Wat betekent dit voor uw bedrijf en zijn er nog mogelijkheden om het tij te keren en de groene cijfers terug in de boeken te krijgen?

Flinke tik door de coronapandemie; wat te doen?

Heeft uw bedrijf een flinke tik door de coronapandemie gekregen? Dan bestaat de kans dat u aanspraak kunt maken op overheidssteun. Daarvoor moet u aan kunnen tonen dat uw bedrijf omzet misloopt door de pandemie en dat het aannemelijk is dat uw bedrijf zonder de pandemie een gezond karakter zou hebben gehad.

Wanneer u steun aan wilt vragen bij de overheid of een omzetschade aan wilt kunnen tonen, dan is het belangrijk dat u alle papieren goed invult en de juiste administratie aanlevert. Wij kunnen u hierbij helpen. Neemt u vooral vrijblijvend contact met ons op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden na een flinke tik door de coronapandemie.

Herstructureren lijkt op het moment erg populair

Met of zonder steun van de overheid; veel Nederlandse bedrijven zijn teruggegaan naar de tekentafel nadat zij een flinke tik door de coronapandemie gekregen hebben. Uniek is dit overigens niet; het is ondernemers eigen om de processen en strategieën te herzien op het moment dat het even niet gaat zoals gepland, of de wind vol van voren komt.

U kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van nieuwe producten, het gebruiken van andere afzetkanalen of het verbeteren van het productieproces om zo op de kosten van uw producten te besparen. Niet alleen om nu het hoofd boven water te kunnen houden, maar ook om op een langere termijn een gezond bedrijf te kunnen draaien.

Wilt u meer weten over wat de opties zijn die bij uw bedrijf passen? Dan is het van groot belang dat u de boekhouding op orde heeft zodat u ook écht kunt zien hoe u ervoor staat. Ook wanneer u géén steun wilt van de overheid na de tik door de coronapandemie.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van kansen of het voeren van een goede administratie? Neem dan vandaag nog contact met ons op!