Online werken, boekhouden en de schapen op het droge houden

Online werken, boekhouden en de schapen op het droge houden

online werken

Online werken; het thuiskantoor als de standaard voor 2021?

Online werken, online boekhouden en digitale werkomgevingen waarin verschillende mensen samen kunnen werken aan gezamenlijke projecten. Het jaar 2021 lijkt een voortzetting te worden van 2020, waarin de online mogelijkheden steeds verder verkend werden om zo een oplossing te vinden voor de nieuwe uitdagingen. Die uitdagingen zijn op dit moment verre van nieuw. Maar veel bedrijven hebben wel gemerkt dat die ‘aanpassingen’ eigenlijk lang zo slecht niet zijn als zij dachten. Betekent dit dat de aangepaste manier van werken de nieuwe standaard wordt? Grote kans van wel. Maar wat betekent dat nou eigenlijk voor uw bedrijf?

Digitaal werken als de nieuwe standaard, waarom ook niet

Bij de eerste coronamaatregelen kreeg men te horen dat thuiswerken zoveel mogelijk moest gebeuren. Op die manier zou de verspreiding van corona geremd kunnen worden. Veel ondernemers hebben zich zuchtend aan de tafel gezet om dit mogelijk te maken. Al snel bleek dat de enorme val in productiviteit helemaal niet plaatshad. De resultaten werden juist beter. Voor veel werknemers was het ook een manier om makkelijker te werken. Al waren er uiteraard ook tal van nadelen zoals het missen van de sociale contacten.

Nu lijkt het er sterk op dat grotere en middelgrootte bedrijven aan tafel zijn gaan zitten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dat thuiswerken is zo gek nog niet. Het betekent echter wel dat er meer aanpassingen nodig zijn. Wilt u iedereen aan het online werken krijgen, dan is het belangrijk dat iedereen de juiste apparatuur heeft, er moet een centrale (digitale) werkplek zijn en een teammeeting eens in de zoveel tijd is zeker niet verkeerd wanneer socializen ook op de agenda staat.

Voor u betekent het minder druk op de fysieke werkplek. Bijkans kunt u zelfs krimpen en daarmee besparen op de kosten. Die besparingen kunt u gebruiken voor investeringen, bijvoorbeeld in apparatuur voor uw medewerkers en digitale software om het werk makkelijker te maken.

Welke uitgaven volledig aftrekbaar zijn en waar u het beste kunt investeren, dan is afhankelijk van uw bedrijf en de omvang van uw personeelsbestand. Bent u op zoek naar een digitaal boekhoudprogramma om de kosten voor online werken direct in te boeken of wilt u dat een ervaren boekhouder eens meekijkt naar de mogelijkheden die er zijn binnen uw bedrijf? Dan neemt u vandaag nog vrijblijvend contact met ons op; wij helpen u graag persoonlijk verder met advies en service op maat. Zo wordt online werken binnen uw onderneming aanzienlijk makkelijker!