Tips bij de belastingaangifte die u geld opleveren

Tips bij de belastingaangifte die u geld opleveren

tips bij de belastingaangifte

5 tips bij de belastingaangifte die u veel geld besparen

Nu het weer hoog tijd is om aan het werk te gaan met de blauwe enveloppen, zijn tips bij de belastingaangifte zeer wenselijk. Zeker wanneer u wat meer advies krijgt dan ‘begin op tijd’, want die slogan kennen we inmiddels wel. Met deze 5 tips bij de belastingaangifte kunt u veel geld besparen bij deze aangifte – en we laten u direct zien hoe u volgend jaar nóg meer geld kunt besparen.

Declareer voor 1 mei

Het beste is om de aangifte in de tweede helft van maart in te leveren bij de Belastingdienst, maar de meeste mensen redden dit niet zonder fouten te maken. Geen zorgen, zolang u de aangifte voor 1 mei instuurt, is er weinig aan de hand.

Stuurt u de aangifte na 1 mei in, dan krijgt u vaak pas na 1 juni bericht van de Belastingdienst. En dat is de datum waarop de Belastingdienst een rente berekent van 4% op jaarbasis over belastingschulden. Concreet betekent dit onnodige kosten wanneer u voor 1 mei uw declaratie klaar kunt hebben.

Bekijk de aftrekposten nog een keer

Aftrekposten zijn ideaal om het bedrag te drukken bij uw aangifte. U kunt hierbij denken aan:

  • Zorgkosten
  • Reiskostenaftrek
  • Lijfrente
  • Studiekosten

Deze aftrekposten gelden niet altijd. Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan contact op met experts op dit gebied die u direct kunnen vertellen welke kosten aftrekbaar zijn. Voor zowel particulieren als ondernemers.

Fiscaal partner? Rekenen!

U kunt veel besparen op de Belasting door inkomen en aftrekposten te delen met een fiscaal partner. Begin direct in het scherm van de aangifte met het invullen van de persoonlijke gegevens van uzelf en van uw partner. U kunt dan makkelijk de posten en inkomsten verdelen in de aangifte. Het is een kwestie van rekenen, maar hier liggen honderden euro’s voor u klaar in een gunstig geval.

Geen brief gekregen? Toch even rekenen!

Alle mensen die een brief ontvangen hebben, moeten aangifte doen. Maar dat betekent niet dat u geen aangifte mág doen wanneer u geen brief ontvangen heeft. Zijn er veel uitgaven geweest afgelopen jaar en denkt u dat er verschillende aftrekposten opgevoerd kunnen worden waardoor u belasting terugkrijgt? Dan is het zeker de moeite om even te rekenen op de website van de Belastingdienst.

Dit geldt niet alleen voor de aangifte over 2018. Heeft u niet eerder gekeken bij de tips bij de belastingaangifte of dit advies nooit gezien? Dan kunt u ook over vorige jaren belasting terugvragen.

Vooruitkijken naar volgende jaren

Aftrekposten bijhouden, opletten met het inkomen – het zijn manieren om in het vervolg minder belasting te betalen. Maar kijkt u vooral eens naar de mogelijkheid om te schenken aan kinderen of kleinkinderen. In 2019 mag u € 5428 schenken aan uw kinderen zonder dat de Belastingdienst om de hoek komt kijken. Wilt u het eigen vermogen verder drukken om geld terug te krijgen van de Belastingdienst? U kunt eenmalig € 26.040 schenken zonder problemen. Uw kleinkind mag € 2173 ontvangen als schenking zonder blauwe enveloppen te ontvangen.

Hulp bij uw aangifte

Heeft u mogelijkheden gezien bij de tips bij de belastingaangifte maar weet u niet zeker hoe u hier het meeste uithaalt? Neem dan direct contact met ons op of bel vandaag nog naar 031 71 401 2916.