Wanneer komt u in aanmerking voor uitstel belastingaangifte?

Wanneer komt u in aanmerking voor uitstel belastingaangifte?

uitstel belastingaangifte aanvragen

Uitstel belastingaangifte: wanneer kunt u dit aanvragen?

Heeft u uitstel belastingaangifte aangevraagd en heeft u tot 1 september gekregen om de aangifte in te dienen? Dan heeft u veel extra tijd gekregen om de papieren te regelen. Maar wat gebeurt er wanneer dit ook niet genoeg tijd geweest is? Bijvoorbeeld omdat er problemen binnen de administratie zijn en deze niet snel verholpen kunnen worden?

Dan kunt u nóg eens uitstel aanvragen, maar de Belastingdienst staat niet te springen om uw verzoek. Wanneer komt u nou in aanmerking voor nogmaals uitstel van de belastingaangifte?

Waarom wilt u uitstel belastingaangifte?

Er kunnen bepaalde redenen zijn die ervoor zorgen dat u de aangifte niet op tijd in kon dienen. Maar pas op. Op het moment dat u zelf in gebreke gebleven bent als ondernemer, ziet de Belastingdienst snel genoeg in dat u eigenlijk een controle verdient. Als particulier hoeft u zich hier geen zorgen om te maken.

Wanneer er sprake is van overmacht, bijvoorbeeld vanwege een heftige ziekte of een ander geval wanneer overmacht duidelijk aantoonbaar is, kunt u dit met een formulier aan de Belastingdienst duidelijk maken. Verwoord zo duidelijk mogelijk wat de reden is en blijf vooral bij de feiten. Wat is er gebeurd, wanneer is het gebeurd en waarom kon u de aangifte niet op tijd rondkrijgen?

1 september komt in zicht en ik krijg het écht niet rond

Bent u druk bezig met de laatste cijfers, maar ziet u 1 september sneller naderen dan u lief is? Dan kunt u ervoor kiezen de aangifte tóch op de sturen en iets te veel te betalen aan belastingen. U voorkomt hiermee een boete en kunt het te veel betaalde bedrag achteraf weer verrekenen.

U kunt er ook voor kiezen om uitstel aan te vragen met goede hoop. Dit heeft een aantal gevolgen:

  • Extra rente waardoor de kosten oplopen
  • Bij weigering van uitstel ontvangt u een boete van € 369 en daarna loopt deze direct op naar € 5200
  • Bij te ontvangen belasting stopt de rente per 1 juli omdat u zelf in gebreke gebleven bent
  • Meer kans op een navordering omdat de aangifte later ingediend is

Hoe voorkom ik al deze problemen?

Kies voor een expert op het gebied van de belastingaangifte. Deze zorgt ervoor dat alle papieren op orde zijn en dat de belastingaangifte gewoon op tijd ingestuurd kan worden, zodat uitstel belastingaangifte aanvragen niet meer nodig is.

Heeft u problemen met uw belastingaangifte of wilt u de mogelijkheden eens doorspreken met een goede belastingadviseur? Mail ons dan nu op info@adm-onderwater.nl.