Vreemd vermogen aantrekken; is financiering mogelijk in deze tijden?

Vreemd vermogen aantrekken; is financiering mogelijk in deze tijden?

vreemd vermogen

Financiering; krijgt u dat rond in deze tijden?

Financiering rondkrijgen is lang niet altijd even makkelijk. U heeft een goed idee, een gezond bedrijf, maar dat is niet alles wat u nodig heeft om geldschieters over de streep te trekken. Integendeel; u moet het ook leuk kunnen verkopen, zodat mogelijke investeerders met u in zee gaan. Ongeacht of het gaat om vreemd vermogen via bijvoorbeeld crowdfunding of een zakelijke lening bij de bank, moet u met de juiste papieren aankomen en een goed verhaal.

De juiste papieren zijn vaak meer werk dan gedacht. Uiteraard heeft u links en rechts wat achterstanden met de boekhouding die weggewerkt moeten worden. Maar hoe ziet de solvabiliteit er eigenlijk uit? Werkt u met budgettering en kunt u de standaardmarges direct voorleggen aan een mogelijke partner?

Financiering regelen is vaak meer werk dan u denkt

Wanneer u financiering wilt regelen, dan is dit vaak een kwestie van een flink aantal uren werk. U begint vaak met het berekenen van het bedrag dat nodig is. Daarna begint de lange weg van het overtuigen van mogelijke partners. Doorgaans begint dit met het bekijken van de cijfers. Hoe gezond is uw bedrijf? Kan het bedrijf zichzelf volledig voorzien en blijft er genoeg over voor de eigenaar om van te leven? Het laatste punt wordt vaak vergeten, maar is tegelijkertijd een punt waar geldverstrekkers wel degelijk veel rekening mee houden. Kunt u als eigenaar niet leven van de inkomsten (of beter nog; de winst) in het bedrijf, dan kunt u het aantrekken van vreemd vermogen eigenlijk wel vergeten.

Het verzorgen van nette overzichten met een goed ondernemingsplan, met plannen en berekeningen voor de toekomst; dat is waar geldverstrekkers op wachten wanneer u om een lening of investering komt vragen. Vergeet niet dat u vaak maar één echte kans heeft. Wanneer u met een matig verhaal naar de bank gaat en niet de juiste cijfers meeneemt, staat u bij een tweede bezoek eigenlijk al met één voet buiten de deur.

Bent u op zoek naar financiering in de vorm van een investering of een zakelijke lening, dan doet u er verstandig aan om een professionele boekhouder in te schakelen. Neemt u vandaag nog contact met ons op, dan vertellen we u graag wat wij voor u kunnen betekenen. Wij zijn meer dan alleen uw boekhouder; wij denken ook met u mee over de toekomst van uw onderneming, want dát is waar het om gaat bij financiering.