Weer ondernemer worden in plaats van uw eigen medewerker – in 3 stappen

Weer ondernemer worden in plaats van uw eigen medewerker – in 3 stappen

weer ondernemer worden

Weer ondernemer worden en doen wat u écht wilt doen!

Weer ondernemer worden in plaats van medewerker in het eigen bedrijf. Veel ondernemers staan op het punt om het roer om te gooien nu de economie weer lekker op gang gekomen is. Menig ondernemer heeft zelf de armen uit de mouwen gestoken om de positie van het bedrijf te verbeteren. Maar nu is het hoog tijd om weer ondernemer te worden in plaats van een werknemer op de eigen personeelsvloer. Hoe doet u dat het beste?

Stap 1: vogelvluchtperspectief

U zit waarschijnlijk helemaal in de processen en heeft overal inspraak in. Dat is op zich niet verkeerd, maar wanneer u weer ondernemer wilt worden, is het belangrijk om afstand te kunnen nemen. Wanneer u het bedrijf in vogelvluchtperspectief kunt zien, houdt u het overzicht over alle processen en de manier waarop aanpassingen gedaan kunnen worden.

Zet daarom een stap terug en kijk hoe uw personeel uw taken over kan nemen.

Stap 2: maak een roadmap

Bent u te lang op de werkvloer aanwezig geweest, dan heeft u waarschijnlijk gedacht in micro-oplossingen om bepaalde processen te verbeteren. Maar dat is niet wat u als ondernemer moet doen. U moet juist bezig met de doelstellingen voor de langere termijn. Stel daarom een roadmap op en bekijk in hoeverre het ondernemersplan gevolgd is dat u opgesteld heeft.

Zet gerust targets neer voor de volgende vijf jaar. Het gaat namelijk niet om het behalen van elk target, het gaat om het vinden van een algemene richting zodat besluitvorming makkelijker plaats kan hebben binnen uw onderneming.

Stap 3: besteed uit!

In tijden van economische crisis en uitdagingen stoten veel ondernemers partners en dienstverleners af. Enerzijds om kosten te besparen, anderzijds om ervoor te zorgen dat alle processen gemonitord blijven op elk moment van de dag. Een prima beslissing, totdat het weer beter gaat en er echte omzet gedraaid moet worden.

Bent u op dat moment nog zelf het kantoor aan het schoonmaken met uw vrouw of personeel en zit u heel het weekend aan de administratie om de achterstand weg te werken? Dan gaat er iets faliekant mis.

Wees daarom niet te bang om taken uit te besteden. De boekhouding is iets dat u prima uit handen kunt geven aan de experts, zodat u zelf de handen vrijhoudt en weer ondernemer kunt worden. Of gewoon de weekenden weer vrij zijn om bij te komen van de heftige week vol groei en opschaling.

Eindelijk weer ondernemer worden!

Wilt u weer ondernemer worden en heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste oplossing? Mail ons dan op info@adm-onderwater.nl of bel ons op 071 401 2916 voor een vrijblijvende offerte.