Weer ondernemer worden in plaats van uw eigen medewerker in 3 stappen

Weer ondernemer worden in plaats van uw eigen medewerker in 3 stappen

weer ondernemer worden

Wilt u weer ondernemer worden? Volg dit plan!

Wilde u ondernemer worden omdat u een geweldig plan had waarmee u de markt kon veroveren? Maar bent u inmiddels meer uw eigen werknemer geworden omdat u simpelweg te veel taken op de eigen schouders neemt? Het is een bekend verschijnsel. De ondernemer die zichzelf medewerker maakt. Het is hoog tijd om in te grijpen met deze 3 stappen.

Analyseren wat er gebeurd is

Toen u begon als startende ondernemer, had u een plan voor ogen. Ga eens terug naar dat moment en analyseer waar het nou eigenlijk verkeerd gegaan is. Op welk punt bent u zelf meer taken gaan verrichten dan uw medewerkers?

De kans is groot dat hier een essentieel probleem te vinden is. Gebrek aan vertrouwen, te weinig kwalitatief personeel of te weinig marge om de juiste krachten in te zetten op de plekken waar u deze nodig heeft bijvoorbeeld.

Uit de analyse blijkt vaak wat het probleem is, welke factoren en actoren hierbij betrokken zijn en wat de gevolgen zijn voor uw onderneming.

Weer ondernemer worden: delegeren met geboeide handen

Wilt u weer ondernemer worden en weet u inmiddels waar de problemen liggen? Zet dan eens een flinke stap terug. U heeft personeel en partners in dienst om de taken te verrichten waarvoor zij aangenomen zijn. Maar wanneer u constant in blijft grijpen, dan gaan zij nooit doen wat zij moeten doen.

Een praktijkvoorbeeld uit eigen ervaring in een horecaonderneming:

Een 19-jarig talent werkte zich op tot teamleider. Het gebrek aan managementcapaciteiten zorgde ervoor dat hij heel de dag rende en vergat te delegeren waardoor de mensen om hem heen stil bleven staan. De tweede dag werden zijn handen achter zijn rug geboeid, zodat hij alleen maar kon delegeren en zelf geen enkele taak uit kon voeren. Binnen een halve dag werd dit talent een succesvolle teamleider die het complete overzicht kon behouden op elk moment.

Besteedt uit waar u zelf niet aan toekomt

Wilt u weer ondernemer worden, maar zit u in een opschalende onderneming waarbij steeds meer taken vrijkomen? Probeer dan zoveel mogelijk uit te besteden, desnoods tot het moment waarop u zelf de taken intern op kunt pakken. Freelancers en zzp’ers bieden hierbij een prima uitkomst, aangezien zij op basis van 0 uren aangenomen kunnen worden. De boekhouding kunt u ook overlaten aan een professional. Sterker nog, we kijken graag met u mee of er nog meer manieren zijn waarop u weer ondernemer worden kunt.

Bel ons vandaag nog op 06 71 401 29 16 of mail naar info@adm-onderwater.nl om een afspraak te maken. Wij helpen u graag weer de ondernemer te worden die u wilde zijn aan de start van uw bedrijf.