zzp’ers kunnen huurhuis aftrekken…

zzp’ers kunnen huurhuis aftrekken…

Zzp'ers met een huurhuis opgelet: je betaalt mogelijk véél te veel belasting

Zzp’ers kunnen huurhuis aftrekken

Zzp’ers met een huurhuis opgelet: je betaalt mogelijk véél te veel belasting. Geen grap. Uit een nieuwe uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat zelfstandigen hun volledige huurkosten mogen aftrekken van de winst.

Dat kan flink wat opleveren, blijkt uit een rekenvoorbeeld van Z Today:

Stel: je bent masseur met een praktijkruimte in je huurhuis. Het huis heeft een waarde van 200.000 euro en je betaalt 1.200 euro huur per maand. De jaarlijkse huur van 14.400 euro kan je dan fiscaal aftrekken. Je moet er nog wel even de bijtelling vanaf trekken: 1,85 procent van de waarde van de huurwoning. In dit voorbeeld komt dat neer op 3.700 euro. Onderaan de streep houd je 10.700 euro over en dat je van de winst af mag trekken!

Uiteraard zullen wij voor al onze cliënten dit goed in de gaten houden of dit van toepassing is. Indien de aanslag Inkomstenbelasting van een ouder jaar nog niet definitief is, kunnen we dit zelfs nog met terugwerkende kracht voor u regelen. Ook als de wettelijke bezwaartermijn nog niet is verstreken zijn er nog mogelijkheden om dit te corrigeren! Laat dit dus niet zomaar aan u voorbij gaan.

zie volledig artikel : http://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/feest-zzpers-kunnen-volledige-huur-van-huis-aftrekken-van-winst